2010-12-23
 21:30:02

Lillebrors vagn!

För ett tag sedan kom lillebrors vagn hem till oss och det blev en jätte fin vagn! Är så glad ny och fin :)
2010-12-23
 21:27:33

God jul!

Önskar alla läsare en riktigt god jul och en bild på våran gran med alla presenter som typ bara är till barnen. Jag och Aleks hade egentligen planerat att hålla igen denna julen men så blev inte fallet utan det blev en massa presenter ändå! Lägger upp bilder efter vår jul eftersom vi både firar jul den 24 och den 25e i detta hemmet vilken lyx mina barn har var? Sen är det makedonsk jul i januari också. Nej nu ska jag hoppa tillbaka till soffan och spela klart på bingon. Lilla lillebror är galen och vild i magen och stark som tusan vilket gör det omöjligt att äta eller behålla någon mat! God jul alla läsare och gott nytt år om vi inte hinner höras innan dess!
Kramar från oss!


2010-12-13
 15:53:21

Dag 02 – Min första kärlek

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här. Man var ju kär när man gick på dagis sa man, jag var kär i farfar när jag var 4 år och skulle gifta mig med honom. Man "älskade" en massa folk när man var en liten tretton fjortonåring och inte förstod någonting. Jag hade nog fått bergreppet kärlek väldigt mycket om bakfoten.

Det var inte förens jag fredagen den 8 september kl 10.57 fick en mörkhårig liten flicka på mitt bröst som jag förstod vad kärlek innebar. Det var först då jag förstod att kärlek var ett mycket större begrepp än vad jag någonsin trott. Alla djur, alla vänner och killar jag älskat var bara en lögn. Detta var på riktigt detta var kärlek för mig.

För första gången i mitt liv var jag beredd att offra mitt eget liv för någon, för första gången i mitt liv släppte jag in någon in i mitt hjärta, för första gången så kände jag kärlek varje gång våra blickar möttes. Så min första kärlek blir min dotter, för det var först då jag insåg vad kärlek verkligen var.
2010-12-13
 15:43:55

December update

Mycket som pågår just nu i vårat liv och jag hinner verkligen inte med bloggen och orkar faktiskt inte blogga.. Kommer väl blogga mer senare kanske eller något. Sen vet jag fortfarande inte hur mycket jag ska dela med mig av i bloggen och inte. Jag är väldigt kluven till mycket just nu.

Vi har börjat inhandla lite mer saker till lillebror och bytt tankar angående vagnar hundra femtio ggr men nu bestämde vi oss till slut för en Emmaljunga Ozone city ändå eftersom den kändes stabilast men bäst för oss också. Bugaboon kändes inte bra alls och inte stabil för fem öre.

Vi ska köpa spjälsäng nästa vecka på babyproffsen tycker IKEAs är så tråkiga och fula. Sen har vi inte så mycket kvar förutom skötbord och lite små saker. Flickorna börjar på dagis i Januari och jag börjar plugga distans. Känner verkligen att det är jobbigt att behöva släppa ifrån mig lilla Élodie som är så liten. Men medtanke på att min foglossning blivit såpass allvarlig nu så behöver jag all avlastning jag kan få och så att jag få tid till att plugga.

Flickorna leker och busar tillsammans. Förstår plötsligt nu varför vi skaffade ett syskon till C. Syskonbandet mellan dom är så starkt och dom är som helan och halvan. Dit C går traskar É efter och gör dom bus står dom båda och fnissar och skrattar. Varje morgon när C vaknar går hon in till É och sätter sig och läser en bok och pratar med henne. Finns nog inget underbarare att se än dom två tillsammans.

Julen ska firas hemma hos oss med lite släkt som kommer hit och äter lite gott och öppnar presenter. Vänner? Är oerhört besviken på vissa i min närvaro och den besvikelsen växer för varje dag. Ibland undrar jag varför vi flyttade tillbaka till Göteborg egentligen.

Jag önskar att jag kunde dela med mig utav mer i min blogg och skriva mer tankar men vetskapen om att det faktiskt finns folk som vill en ont är väldigt jobbig.
2010-12-03
 16:13:18

Busiga barn

Går ifrån datorn för att byta blöja på lillasyster och lämnar youtube uppe på datorn med denna låten. När jag kommer tillbaka så har någon satt på låten igen och denne någon står även på golvet framför datorn och dansar till videon och försöker hinna ikapp med Beyonces häftiga moves. Denne någon hade även på sig sin Hello Kitty ballerina dress.. Det var ju inte Aleks iallafall ;) Lilla C är en riktig ballerina och dansös. Lilla É är inte så dålig hon heller för sin ålder hon har kommit med sina egna små moves ska försöka få detta på film men vågar nog inte lova något :P

2010-12-02
 17:38:48

Dag 01 - Presentation

Jag heter Julia är 20 år fyller 21 i Januari. Jag är en väldigt öppen person, glad och lite halv galen ibland kanske. Jag har väldigt mycket åsikter om allt, jag stör mig på väldigt mycket och har inget emot att berätta det. Jag gillar att få folk att skratta och att glädja andra människor. Jag mår som bäst när alla i min närvaro mår bra och skrattar och ler. Blir ofta beskriven som en glädjebomb.

Tänka på mig själv? Njea, har aldrig kunnat det riktigt. Däremot när det når min gräns när vänner osv kör över mig då blir jag nog lite ego och sätter ner foten. Annars vill jag gärna ställa upp och hjälpa alla jag kan. Jag lever framförallt efter "Det finns alltid någon som har det värre" och "Bara jag tror så kan jag lyckas".

Jag är en riktigt pratkvarn, men också en bra lyssnare tydligen många av mina vänner hör ofta av sig till mig med problem eller tom för att få reda på ren fakta. Jag sitter inne på ibland rätt onödig fakta och vet lite om väldigt mycket. Jag tror att man varje dag behöver lära sig något nytt för att utvecklas som  människa och helt enkelt må bra.

Ja vad mer borde jag berätta.. Uppvuxen (flyttade dit 1994 och tillbaka till Sverige 2000)  i Italien för att mina föräldrar fick jobb där. Flyttade sedan tillbaka till Sverige i fjärdeklass, jag gick i en italiensk skola med italienska barn och pratade därför mer Italienska än svenska. Jag tycker själv att flytten till Italien format mig som människa mycket.

I Italien är dom katoliker vilket ledde till att även jag blev troende, jag har än idag samma syn som i Italien och är troende. Jag pratar flytande Italienska tom med dialekt. Ända sedan mina föräldrar drog mig tillbaka till Sverige har jag varit fastbesluten om att en dag få "åka hem igen". Sverige mitt hem? Nej.

Nackdelar med mig själv? Jag är väldigt temprament full och tar hårt på respekt och lögner. Jag anser att man ska respektera andra människor och att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Lögner och svek är något jag tar oerhört hårt på. Jag ältar inte saker men jag förlåter nästan aldrig människor.

Jag är för snäll och för generös blir ofta utnyttjad och många tar min givmildhet och godhet förgiven. Jag gillar inte folk som utnyttjar mig och för eller senare så brister det för mig och jag stänger av människan. På senare dagar har det kanske gjort mig väldigt hård också men jag är trött på att bli utnyttjad och är trött på att folk jagar sin 20 lapp en vecka efter man lånat den, jag är trött på att folk har problem att bjuda andra eller dela med sig.

Detta får nog räcka som presentation :)

Jag när jag var liten när vi bodde i Italien:
2010-12-02
 16:45:56

30 dagar och 30 inlägg

Får väl även jag haka på den här trenden då också för att få bloggandet att flyta på och er nya läsare att lära känna mig. :)

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder